Vajúdástámogatásra, szülésre való felkészítés

Amikor egy kisbaba megfogan, baba és mama egy közös úton indulnak el együtt.
Közösen fejlődnek, alakulnak, változnak. A várandósság hónapjai tele vannak kérdésekkel, izgalommal és gyakran aggodalommal is.
Az első gyermeküket váróknak még izgalmasabbak ezek a hónapok, hiszen nekik még minden új és ismeretlen.

Minden szülő a legjobbat szeretné adni a babájának. Hogy mi a legjobb, azt néha nehéz eldönteni. Erre csak az képes, aki elegendő információval rendelkezik. Mai világunkban információhoz jutni nem nagy dolog, kérve, kéretlenül dől ránk minden irányból.

Sok kismama először az internet világában keresi a válaszokat.
Az információk tömegéből kiválasztani azt, ami hasznos, és ami igazán a mienk, nem egyszerű feladat.

Találkozásaink során meghallgatom a várandóssággal és szüléssel kapcsolatos érzéseidet, elképzeléseidet. A legjobb tudásom szerint igyekszem válaszolni a benned felmerülő kérdésekre.

Tapasztalatom szerint az a jó, hogy ha a várandósság alatt többször találkozunk. Ezek a beszélgetések segítik egymás jobb megismerését is.

Beszélgetünk a várandósság és szülés testi és lelki változásairól, a természetes szülésrőla fájdalom elfogadásáról és megszelídítésének természetes módjairól.


A felkészülés során szó esik a kisbabáról, a szülést követő aranyóráról, szoptatásról, gyermekágyas időszakról, a családdá válás örömeiről, nehézségeiről.
Tájékoztatni tudlak, hogy a különböző intézményekben milyen szülészeti és újszülött ellátással találkozhatsz, milyen gyermekágyas elhelyezést biztosítanak, támogatják-e az anyatejes táplálást és azt, hogy a szülést követően a babáddal maradhass.
Ezek a szempontok segíthetnek eldönteni hol, milyen körülmények között szeretnéd világra hozni gyermekedet.
Gondolataidat közösen elkészített szülési tervben is rögzíthetjük.
Tanácsokat adok mit érdemes magaddal vinni a kórházba, hogy kényelmesebbé tegye az ott tartózkodásotokat.

A felkészítő beszélgetéseken szeretettel várom az édesapákat is.
A lelki támogatás mellett megismerhetik a gyakorlati segítségnyújtás, a vajúdástámogatás lehetőségeit, így párjukkal együtt tudatosan készülhetnek fel gyermekük fogadására.

Ha igényelitek a vajúdás és szülés óráiban otthonotokban vagy a kiválasztott kórházban is veletek leszek.

Beszélgetéseink során kölcsönösen megismerjük egymást, az információk átadásán túl elmélyült, személyes kapcsolat alakul ki közöttünk, ami nagyban segíti majd az együttes munkát a szülőszobán.