Gerinctorna

Miben tudok neked segíteni, mint gerinctréner?

Ha ülőmunkát végzel, ha várandós vagy, ha szülés után regenerálódnál, ha szeretnéd karban tartani a has és hátizmaidat bátran fordulj hozzám.
A torna hatására erősebbek lesznek a core izmaid.
A közös munkát egy mindenre kiterjedő állapotfelmérés előzi meg.

A mai civilizált, mozgásszegény életmód miatt egyre több ember szenved hát és derékfájástól.

A sima, kemény talajon történő állástól, járástól, az egyre inkább jellemzővé váló ülő munkától gerincünk tartósan és egyirányúan terhelődik.

Az egyoldalú igénybevétel és a helytelen testtartás miatt a gerincoszlop egyre inkább deformálódik, különböző helytelen helyzetet vesz fel. A tartásért felelős izmok túlzottan megfeszülnek, egyes izmok megnyúlnak, mások megrövidülnek, de mindenképpen gyengülnek.

Régen a gerinc-és porckorongsérv az idősebb korosztály betegsége volt, ma már a 25-30 éveseket sújtja.

Mozgáshiány életmód jellemzi életünket, ez nemcsak azt jelenti, hogy egyre kevesebbet járunk sportolni, hanem azt is, hogy a mindennapi cselekedeteinkből kiszorul a mozgás (gépesített háztartás).

Helytelen táplálkozásunk (sok édesség és félkész étel) hozzájárul a lakosság nagy részét sújtó csontritkuláshoz.

Gerincünk védelme érdekében fontos szerep jut a megelőzésnek, a rendszeresen végzett gerinctornának. A gerincgimnasztika fő feladata a helyes testtartás kialakítása álláskor és üléskor.

A gyakorlatok célja a tartásért felelős izmok karbantartása, erősítése, lazítása átmozgatása és nyújtása. Ezek az izmok a has-, far-, csípő-, hát- és mellizmok.

A rendszeresen végzett gerinctornával elfelejthetjük fej, nyak, hát és derék fájdalmainkat. Már egy óra után is érezhető jótékony hatása!

Speciális célcsoport: Kismamák

A várandósság során megváltozik a test alakja, a növekvő méh miatt megnövekszik a has, a medence előre billen, és ez megváltoztatja a gerincoszlop görbületeit. Megváltozik a test súlypontja, a mozgás koordinálatlanná válik.

Hátfájás oka a rossz testtartás, melyet a túlságosan homorú derék okozhat. Ezért fontos a derék, hát, kar és nyakizmok erősítése.

Speciális és optimális légzőgyakorlat segítségével karban tartható a medencefenék izmok állapota, megelőzve ezzel a várandósság után jellemző gátizomgyengeséget.

Várandósság alatt végzett torna segíti a gerincproblémák megelőzését, a medence és hátizmok erősítését, lazítását és nyújtását.

A gyakorlatok a várandósság kezdetétől egészen a szülésig végezhetőek, fokozott odafigyeléssel.