Újdonság! Új lehetőség!

Szülés utáni állapotfelmérés!

Kinek szól ez az állapotfelmérés?

Azoknak az anyáknak, akiknek már megszületett a babájuk, kb-2-3 hónapja és szeretnék tudni mi maradt a szülés után, milyen állapotban van a hasizmuk és a törzs izomzata. Ha régebben szültél is érdemes eljönnöd, mert a nem karbantartott, gyenge hasizom (előre domborodó has), a helytelen testtartás, a mozgásszegény életmód, az ülőmunka, a nem megfelelő edzéstechnika, az évek alatt megnövekedett testsúly miatt a probléma adott maradhat.

Mi fog történni?

Lesz egy pontos hasizom vizsgálat, majd átbeszéljük mit szeretnél, ha vannak tüneteid kihez fordulhatsz, ha szükséges ajánlok további szakembert. Ha csak vissza szeretnél térni a mozgáshoz, sportoláshoz hogyan, milyen gyakorisággal, milyen gyakorlatokat végezhetsz ehhez. Egy kezdeti edzés tervet is össze tudunk állítani Neked, kihangsúlyozva és begyakorolva a pontos végrehajtást.

Miért fontos ez?

Sajnos maga a várandósság és szülés is  okozhat problémákat. Mindhárom területet érintheti, a végbél, a hüvely és a húgycső területén is.A baba növekedése fokozza  a hasfalra eső nyomást, valamint a relaxin hormon jelenléte is hozzájárul a két hasizom rész eltávolodásához, ami normális folyamat.Legtöbb esetben 3-6 hónap, 1 év alatt a spontán regeneráció is megtörténik, a két izom közötti távolság visszatér a terhesség előtti állapotba.Fontos hozzátenni, hogy a megfelelő és rendszeres mozgás, valamint a szülés utáni speciális gyakorlatok, hatással vannak a hasizmok és ezzel együtt a kismedencei-, valamint a háti,- ágyéki szakaszon található izmok megfelelő állapotának fenntartásához, helyreállításához.

Milyen problémát okozhat:

Sérv alakulhat ki, hiszen az eltávolodott izmok már nem védenek.- A hát- és derékfájás is gyakori következmény, hiszen a szétnyílt hasizom nem végzi el a gerincet támasztó szerepét.- Mivel az inaktívvá vált hasizom nem látja el a felfüggesztő funkcióit sem, ezért a gátizom gyengesége(pl.: vizelettartási probléma, hüvelyi renyheség) is gyakori következménye a szétnyílt hasizomnak. Ebben az esetben a gátizmok erősítése is fontos feladat a hasfal regenerálása mellett.- Egyéb nyaki, hát és derékfájást okozhat még a szoptatás miatti rossz testtartás, a fáradtság, a gyakran korán megkezdett fizikai aktivitás a gyerekágyas időszakban., valamint a várandósság előttről hozott tartási rendellenességek, gerincproblémák.

További információkért olvasd el az Eseményt:

https://www.facebook.com/events/823180695935105

Minden csütörtökön 9.00 és 15.00 között lehet rá jelentkezni!